24.7.11

Recept voor heelijke en makkelijke Lasagne.





Hierbij het recept:

Je lijstje:

1 zakje gemalen geitenkaas
1 pak lasagnebladen
2 tenen knoflook
plantaardige boter en olijfolie
1 zak verse gewassen spinazie
1 blik tomatenblokjes

Extra: pijnboompitjes en magere spekjes.

Verwarm de oven voor op 180. Vet de ovenschaal in met plantaardige boter.
Zet een hapjespan op het vuur vrij hoog aan, giet er een scheut goede olijfolie in en doe er 2 handjes spinazie in. Als deze geslonken is, doe je de handeling opnieuw todat de zak leeg is. Goed door roeren. Daarna het vocht afgieten, spinazie terug in de pan, 1 a 2 uitgeperste tenen knoflook erbij even kort aanbakken.
Peper en zout erbij en van het vuur halen. Nu gaan we stapelen. Eerst 2 lepels tomatenblokjes, dan de lasagne bladeren, de tomatenblokjes, de spinazie de geitenkaas, beetje peper, dit herhaal je 3 keer.
Dan ben je bovenaan, smeer hier een dikke laag tomatenblokje en veel geitenkaas.
Let er wel op dat de lasagnebladeren goed bedekt zijn anders blijven deze hard. Ik had namlijk harde randjes. Dat is natuurlijk niet lekker!
Schuif de schaal in de oven en bak deze goudbruin in ca 30 minuten.

Dus nu heb je even tijd voor jezelf.

Snijd de lasage in de schaal in stukken en verdeel ze over de borden.
Lekker met nog wat gebakken pijnboompitjes en als je vlees eet, nog wat uitgebakken spekjes.

Geniet ervan en eetse.


4 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is jou favourite lasagne? Ben benieuwd. Liefs stefanie,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er lekker uit Stefanie.
    Voorlopig moeten wij het doen met Duitse specialiteiten, die ook niet verkeerd zijn natuurlijk. Ook hier zijn veel Italiaanse restaurants, dus als het moet kunnen we hier ons te buiten gaan aan al dat lekkers.

    Maar dat recept gaan we zeker proberen als we terug zijn.

    Liefs, Papa en mama.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hey wat leuk dat jullie via mijn blog reageren.
    En is het eten een beetje goed daar?
    Morgen heb ik studiedag, daar gaat mijn vrije dag.
    Laurens komt morgen eten dus eten we biefstuk met grot champions, oven frites,sla en daarna apfelstrudel. Hmmm!!!

    Veel plezier nog verder.
    Liefs van Stefanie.

    BeantwoordenVerwijderen