14.4.12

Homemade Appelflappen

Goede morgen!

Heb jij wel eens appelflappen gemaakt, vast wel.
Ik maak graag appelflappen.
Hierbij een recept voor heerlijke plantaardige appelflappen waar geen boter en melk inzit.
Dit recept is dus ook goed voor mensen die op hun gewicht letten of een koemelkallergie hebben zoals ik.



Bijnodigheden:
Dit recept is voor 10 appelflappen.
Je kan alles verdubbelen voor 20 appelflappen.

1 pakje bladerdeeg
2 granny smiths appel
1 handje rozijnen
6 eetlepels Rietsuiker
Rasp van een verse gewassen sinasappel
Kaneel
Sap van een citroen
1 vork
Oven voorverwarmen op 200 graden.
De zin en de tijd hebben om deze appelflappen te bereiden.

Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat deze met het plastic er nog aan op een snijplank op kamertemperatuur komen.

Was de appels, schil ze en snijd ze in dunne partjes klein.
Was de rozijnen in warm water en giet ze af.


Als de bladerdeeg op kamertemperatuur is kan je de appel, rozijnen, 2 eetlepels rietsuiker en de rasp van de sinasappel mengen.
Vervolgens doe je 1 eetlepel op de bladerdeeg en vouwt deze dubbel.


Meng de overgebleven rietsuiker met de kaneel in een diep bord.
Vouw de appelflap open en vul deze met het appelmengsel.
Daarna vouw je deze dicht en druk je met een vork de zijkante dicht.
Verwijder het plastic.
Maak de appelflap licht vochtig met wat citroen sap.
Haal ze aan een kant door het rietsuiker, kaneel mengsel.
Dit herhaal je tot ze allemaal mooi bedekt zijn.

Daarna mogen ze de oven in, zet ze in het midden.
En wacht 15 tot 20 minuten.
Dan zijn de goudbruin en heerlijk knapperig.

Geniet ervan.
En een gezellige zaterdag toegewenst.
Laat het me even weten of jij ze gemaakt hebt.

Liefs Stefanie.

11 opmerkingen:

  1. dit ga ik ook maken!!
    als het is gelukt of niet, dan laat ik het je weten!
    heerlijk ziet het eruit!

    xx

    www.blondedutchpie.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jummiee, heerlijk haha!
    elkaar volgen? xliefs.

    ps; ik heb een leuke give-away, je kan 3 cute sieraden winnen! ik zou zeker mee doen, hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wauw wat ziet dat er geweldig lekker uit :D
    die ikea bakjes waarover je sprak, zijn dat de Skubb opbergerbakjes?
    liefs xx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi Stefanie, thank you for your comment. I am following. Please follow back!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ah wat zijn ze goed gelukt zeg. Ik heb ze nog nooit zelf gemaakt, helaas.

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eens moet de eerste keer zijn!
      Deze zijn succes verzekerd!
      Liefs Stefanie.

      Verwijderen